6 November 2021 Beurs gaat niet door i.v.m. Corona Pandemie 

Het bestuur is al enige tijd bezig met het voorbereiden van onze jaarlijkse beurs op zaterdag 6 november a.s. in zaal De Rank naast de Oosterkade kerk bij de Buinermondse brug te Stadskanaal. Sinds enkele jaren is zaal De Rank op  de eerste zaterdag van november een druk bezocht evenement waar  menig filatelist lid van onze club is geworden. Vorig jaar kon de beurs om u bekende redenen niet doorgaan. We hebben zo gehoopt dat we dit jaar de draad weer zouden kunnen oppakken. Helaas gooit de corona-pandemie roet in het eten. Gelet op de sterk stijgende besmettingscijfers en de te verwachten strengere maatregelen hebben we dan ook met pijn in het hart besloten de beurs NIET door te laten gaan. Dit in het belang van onze gezondheid. Voorts hebben enkele handelaren te kennen gegeven niet naar Stadskanaal te komen.  We gaan ervan uit dat u het door uw bestuur genomen besluit kunt respecteren. 

Stadskanaal, 29 oktober 2021. 

Het bestuur. 

Postzegel Vereniging De Kanaalstreek

Bezoek de Agenda pagina voor de actuele zaken van PZV De Kanaalstreek. 

Postzegelvereniging “De Kanaalstreek” is gevestigd in Stadskanaal en houdt iedere derde dinsdag van de maand haar goed bezochte clubavonden in “De Eendracht”, Poststraat 32 (achter de Prot. Kerk) te Stadskanaal (uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus). De zaal is vanaf 19.00 uur open voor onderling ruilen, terwijl om 20.00 uur het officiële gedeelte begint.Wij hebben ruim 175 leden in het woongebied van Oost- en Zuid-Oost Groningen, De Kanaalstreek, Drentse Mondengebied en de Hondsrug, waarbij o.a. Sellingen, Vlagtwedde, Ter Apel, Wildervank , Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Alteveer, Onstwedde , Borger, Gasselte, Gieten, Rolde en uiteraard Stadskanaal, Musselkanaal en Nieuw-Buinen tot de belangrijkste kernen gerekend mogen worden.

Overzichtsfoto van een clubavond

WAT BIEDT HET LIDMAATSCHAP VAN ONZE VERENIGING U?

Wij verzorgen gevarieerde rondzendingen voor de leden met doorgaans veel prima materiaal van Nederland, waardoor u thuis op uw gemak uw verzameling kunt aanvullen,betaling geschiedt per giro/bank overschrijving. In deze rondzendingen vindt u véél zegels van Nederland waaraan u normaal gesproken niet zo gemakkelijk komt.Alle leden krijgen elke maand het fraai geïllustreerde Maandblad voor Filatelie, waarin naast veel achtergrondinformatie ook alle nieuwe uitgiften van alle landen ter wereld staan. Een blad dat in feite onmisbaar is voor elke postzegelverzamelaar. En……dit maandblad zit bij de contributie inbegrepen.Elk seizoen organiseren wij op onze clubavonden (zeer gezellig!!) diverse activiteiten, waarvan we noemen: een grote clubveiling (plm. 300 kavels), diverse miniveilingen, lezingen door andere filatelisten, hobbyquizzen, verlotingen, bingoavond en uitwisselingen met andere verenigingen, enz.Op elke clubavond is een lid/handelaar aanwezig, die voor u alle nieuwe uitgiften verzorgt en waar u verder alles op  postzegelgebied kunt krijgen, zoals albums, catalogi, zegels van diverse landen. Kortom, teveel om op te noemen