Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

 

 

Tijdens de feestavond op 22 mei 2015 in het kader van het 40-jarig bestaan van onze vereniging is

onze vice-voorzitter, Ruud Onstwedder Koninklijk onderscheiden

als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Op deze pagina de artikelen die in de media zijn verschenen alsmede andere foto's van de feestavond.

 

 

Kanaalstreek

 

 

Koninklijke onderscheiding voor Ruud Onstwedder uit Stadskanaal

 

STADSKANAAL 23 mei 2015 – Ruud Onstwedder heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. De inwoner van Stadskanaal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen zijn opgespeld door burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal tijdens een feestelijke bijeenkomst van de postzegelvereniging De Kanaalstreek in De Eendracht bij de Poststraatkerk. De vereniging is veertig jaar geleden opgericht.

Ruud Onstwedder is sinds 1975 vice-voorzitter van de postzegelvereniging. Hij heeft in de afgelopen veertig jaar allerhande werkzaamheden verricht. Van veilingmeester tot het samenstellen van het jaarprogramma en van het houden van lezingen in de noordelijke provincies tot het verzorgen van de zogeheten rondzendboekjes.

De Stadskanaalster heeft zich ook altijd ingezet om nieuwe leden te werven. Tegen de landelijke tendens in, is het aantal leden van de postzegelvereniging de laatste jaren flink gestegen.

 

 

 

 

 

 

Koninklijke Onderscheiding voor Ruud Onstwedder

Geplaatst: 22:02 uur, vrijdag 22 mei 2015
 

Vice-voorzitter Ruud Onstwedder van postzegelvereniging De Kanaalstreek is vrijdagavond koninklijk onderscheiden.

Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Onstwedder is al jaren actief in de filatelie. Sinds 1975 is al vice-voorzitter van De Kanaalstreek.


Daarnaast organiseert hij ook veilingen, waar Onstwedder zelf als veilingmeester optreedt.

 

 

Ξ CGΞ
 

foto:  www.schagenvandaag.nl
 

STADSKANAAL, 22-5-2015 – Vanavond heeft burgemeester Baukje Galama een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ruud Onstwedder.

In De Eendracht in Stadskanaal kreeg de heer Ruud Onstwedder vanavond een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Burgemeester Galama benoemde hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Onstwedder is al jaren actief in de wereld van de filatelie.

Verdiensten: 1975 – heden: Vicevoorzitter Postzegelvereniging “De Kanaalstreek”

* Organisator en veilingmeester jaarlijkse veiling

* Opsteller jaarprogramma, zorgt voor sprekers, organiseert filatelistische quizzen

* Enthousiast ledenwerver. Geheel tegen de landelijke tendens in groeit de vereniging, met name door de inzet van decorandus, en is het aantal leden van de vereniging de laatste 15 jaar verdubbeld

* Decorandus is een bekend spreker in de 3 noordelijke provincies bij andere verenigingen

* Decorandus maakt, ook voor andere verenigingen, rondzendboekjes

* Veilingmeester, organisator filatelistische quizzen en medewerker aan postzegeltentoonstellingen bij de Filatelievereniging Veendam e.o.

 

 

 

 

 Home

Koninklijke Onderscheiding voor Ruud Onstwedder

Vice-voorzitter Ruud Onstwedder van postzegelvereniging De Kanaalstreek is vrijdagavond koninklijk onderscheiden. Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Lees verder...

  

logo2 

 

Lintje voor postzegelfanaat Ruud Onstwedder

Dat de burgemeester van Stadskanaal vanavond Zaal De Eendracht aan de Poststraat kwam binnenlopen was geen verrassing voor vice-voorzitter Ruud Onstwedder van postzegelvereniging De Kanaalstreek.  Ze zou immers een jubileumgeschenk ontvangen uit handen van voorzitter Hans Kraaibeek van de 40-jarige vereniging. En zo geschiedde. Maar al snel daarna nam burgemeester Baukje Galama de regie over, om tegenover de volle zaal te vertellen dat het zijne Majesteit had behaagd om Ruud Onstwedder te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. En dat kwam als een complete verrassing voor de postzegelfanaat en lid van het eerste uur. Zichtbaar emotioneel, met zijn echtgenote aan zijn zijde, en de van buiten toegestroomde familie in de zaal, liet hij zich de versierselen opspelden.

ruudonstwedder1

Ruud Onstwedder is meer dan alleen maar de vice-voorzitter van de succesvolle postzegelvereniging. Hij organiseert veilingen, quizzen, is spreker op postzegelbijeenkomsten in het hele Noorden en bovenal een enthousiast ledenwerver. Geheel tegen de landelijke tendens in groeit de vereniging, met name door de inzet van de vice-voorzitter, en is het aantal leden de laatste 15 jaar verdubbeld. Inmiddels zijn er 177 leden. En het streven is om dit jaar nog de 200 te halen. Wie geïnteresseerd is kan zich melden via www.pzvdekanaalstreek.nl

Zie ook een uitgebreid interview met Ruud Onstwedder op de website van de Kanaalstreek: 'Postzegels verzamelen is niet stoffig'. 

ruudonstwedder2

   Een volle zaal in afwachting van de start van de avond.

ruudonstwedder3

   Burgemeester Galama speldt een geëmotioneerde Ruud Onstwedder de Koninklijke versierselen op.

ruudonstwedder4

  Een trotse ridder, omringd door zijn familie.

ruudonstwedder5

  Burgemeester Galama ontvangt uit handen van voorzitter Hans Kraaibeek het jubileumgeschenk van de vereniging. 

 

 

Foto's: Erik Riensema.

.