Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

 

PROGRAMMA VOOR HET SEIZOEN 2019 – 2020.

 

Dinsdag 21 januari 2020

Op deze eerste clubavond in het nieuwe jaar staat er een zeer intressante beamer lezing op het postzegelmenu. Ons clublid Mieke Biesheuvel laat u kennis maken met de geologie in de breedste zin van het woord, met als titel: “Oorsprong en ontwikkeling van de aarde”. Op een groot aantal postzegls wordt u getoond welke processen er in de aarde allemaal plaastsvinden, zoals vulkanisme, erosie (gesteentes die door invloed van het weer zijn verbrokkeld), alsmede aardverschuivingen en gletsjers. Het behoeft geen nader betoog, dat u deze leerzame avond niet mag missen!

Om nog wat leuke aanwinsten voor uw verzameling op te doen is vanzelfsprekend nog de miniveiling.

 

Dinsdag 18 februari 2020

De clubavond van dinsdag 18 februari staat geheel in het teken van de ALGEMENE LEDENVERGADERING, een clubavond die eigenlijk niemand mag missen! Het reilen en zeilen van onze vereniging komt deze avond uitvoerig aan de orde.

Tevens vindt deze avond weer de grote GRATIS VERLOTING plaats met vele fraaie postzegelprijzen. Neem daarom uw genummerde bonnetjes mee, die u op iedere clubavond krijgt.

Tot slot van deze avond is er nog de miniveiling en gelegenheid om te ruilen. Neem zoveel mogelijk uw ruilboeken mee!

 

Dinsdag 17 maart 2020

Het absolute hoogtepunt voor onze postzegelvereniging staat voor dinsdag 17 maart weer op het programma, nl. de grote JAARLIJKSE CLUBVEILING. Nu al weer voor de 43ste keer in successie. Een filatelistisch evenement, dat ook bij onze zusterverenigingen in de regio een grote reputatie heeft opgebouwd.

Een clubavond met veel bezoekers – met in de maartveiling van 2019 liefst drie nieuwe leden – en vooral veel verkochte kavels. Vooral de insteekboeken vonden gretig aftrek. Vooral voor de veel nieuwe leden: maak dit spectaculaire verkoopevenement eens een keer mee. Heel veel mooi materiaal – waaronder alle topnummers van Nederland – en dat allemaal tegen zeer lage inzetprijzen. Daarom ons advies: Houd deze avond vrij en noteer alvast de datum in uw agenda!

 

Dinsdag 21 april 2020

De clubavond van dinsdag 21 april staat bij onze leden al vele jaren bekend als “filatelistisch eindexamen”. De postzegelkwis met vooral leuke vragen zal ook nu weer worden verzorgd door ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam, middels een beamerpresentatie. Uw kennis wordt weer op speeelse wijze getest met vragen en puzzels op postzegelgebied en voor de “knapste koppen” is er een mooie postzegelprijs. Tot slot van deze avond kunt u uw verzameling nog aanvullen met kavels uit de miniveiling en is er nog gelegenheid tot onderling ruilen of zomaar een praatje maken of een lekkere gehaktbal van Melle Klamer nuttigen.

 

Dinsdag 19 mei 2020

De laatste clubavond op dinsdag 19 mei staat in het teken van evaluatie van het afgelopen postzegelseizoen. Mocht u voor het seizoen 2019-2020 nog bepaalde suggesties hebben, dan wil het bestuur dat graag van u horen.

Zoals gebruikelijk, sluiten we deze clubavond af met een paar spelletjes Bingo om postzegelprijzen en uiteraard volgt nog de miniveiling.

 

 

 

Het programma is onder voorbehoud samengesteld. Er kunnen eventueel dus nog wijzigingen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris de heer H. van der Heide, Hardingstraat 32, 9591 TA Onstwedde tel. 0599-332534 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.