Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

Programma 2020-2021 in PDF file

 

Programma voor het seizoen 2020-2021

 

Uiteraard is dit programma voor het nieuwe seizoen “onder voorbehoud” samengesteld in verband met de Corona-crisis.

 

Dinsdag 15 september 2020

De eerste clubavond van het seizoen wordt weer gehouden in onze vertrouwde locatie: zaal “De Eendracht” achter de Protestantse kerk aan de Poststraat in Stadskanaal.

Vanaf 19.00 uur bent u allemaal weer van harte welkom om o.a. de kavels van onze populaire miniveiling te bezichtigen, ook dit seizoen weer samengesteld door Klaas Jansen met leuke kavels voor elk-wat-wils. Na de pauze volgt nog een clubverloting t.b.v. de verenigingskas met mooie postzegelprijzen. Ook is er volop gelegenheid tot onderling ruilen e.d., waarschijnlijk zullen er ook veel leden zijn die de onderlinge contacten weer willen oppakken, dit wel onder de-RIVM richtlijnen.

Kent u misschien nog iemand die postzegels verzamelt en nog geen lid is van onze vereniging, laat hem/haar dan eens geheel vrijblijvend kennismaken met onze vereniging.

Speciale actie: GRATIS LID tot 1 januari 2021. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!

 

 

Dinsdag 20 oktober 2020

In afwijking van het normale programma staat deze avond de grote jaarlijkse clubveiling op het programma, die in maart jl. moest worden geannuleerd in verband met de Corona-crisis.

Voor die leden, die het clubblad -waarin de grote clubveiling van 17 maart staat- niet meer hebben, kunnen contact opnemen met Henri Apperlo. Hij zorgt er dan voor, dat u alsnog een veilinglijst krijgt. Ook zullen deze clubavond nog een aantal veilinglijsten beschikbaar zijn.

We willen u nog even in herinnering brengen, dat in deze veiling alle topnummers van Nederland aanwezig zijn en dat tegen zeer lage inzetprijzen. In totaal 345 kavels met een groot aantal insteekboeken en leuke “snuffel”-dozen.

Ook het al dan niet doorgaan van deze clubveiling zal geheel en al afhangen van de dan heersende Corona-pandemie.

Voor de volledigheid vermelden we nog even de gewijzigde aanvangstijd en bezichtiging van deze veilingavond. Reeds vanaf plm. 17.00 uur kunnen de kavels worden bezichtigd tot plm. 19.15 uur. Aanvang van de veiling is om 19.30 uur. Kom zo vroeg mogelijk naar “De Eendracht” voor bezichtiging van de kavels.

 

Zaterdag 7 november 2020

Op zaterdag 7 november a.s. organiseert onze vereniging weer de grote jaarlijkse RUIL- en VERZAMELBEURS in zaal “De Rank” naast de Oosterkade kerk bij de Buinermondse brug in Stadskanaal.

Op dit moment van schrijven zijn de handelaren voor onze beurs nog niet benaderd. Ook nu weer geldt: kan de beurs doorgang vinden? Door middel van een email, nieuwsbrief of eventueel op de clubavonden in september of oktober zult u op de hoogte worden gebracht of dit filatelistisch evenement al dan niet doorgang kan vinden.

Bij zaal “De Rank” is ruime parkeergelegenheid, zowel voor als achter het gebouw. Op de website van onze vereniging treft u een routekaartje aan met de exacte locatie. De openingstijden zijn van 9.30 – 15.00 uur en de toegang is gratis. In “De Rank” zijn volop mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. Kortom, een beurs met heel veel mooi postzegelmateriaal.

 

Dinsdag 17 november 2020

Op de clubavond van dinsdag 17 november verzorgt de heer Ernst Flentge uit Haren weer een zeer interessante beamerlezing voor onze vereniging. Deze geheel nieuwe lezing heeft als titel meegekregen: “75 jaar na de Tweede Wereldoorlog”.

U krijgt deze avond o.a. te zien hoe creatief men destijds te werk ging in verband met de papierschaarste en de beperkingen in het postvervoer. Zo moest van veel voorwerpen en andere zaken de benaming “Koninklijke Nederland” eraf worden gehaald en vervangen door Duitse etiketten. Vaak werden enveloppen meerdere keren gebruikt, ook al, omdat er geen nieuwe enveloppen te verkrijgen waren. In deze lezing ziet u o.a. bijzondere stempels als “Vacantie in vredig Vaderland”, terwijl er net een bombardement was geweest.

Een lezing, die zeker de moeite waard is om bij te wonen. Dus, allemaal naar “De Eendracht”.

Vanzelfsprekend is er nog de miniveiling met diverse leuke kavels voor uw verzameling.

 

Dinsdag 8 december 2020

Traditiegetrouw staat de clubavond van december weer in het teken van onze zeer gezellige KERSTBINGO met zeer mooie prijzen, zoals heerlijke kerstrollades van slager Cor Klein.

Uiteraard zijn uw echtgenoot/echtgenote, vriend/vriendin of partner deze avond van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur kunt u naar hartelust ruilen, kopen of verkopen en de door Klaas Jansen samengestelde kavels bezichtigen. Vóór de pauze houden we de miniveiling en na de pauze de Kerstbingo. Dus, allemaal gezellig naar “De Eendracht”.

Let op!!. Deze clubavond is nu de 2e dinsdag van de maand en niet zoals gewoonlijk de 3e dinsdag!

Op onze vaste clubavond vieren diverse scholen dan Kerstfeest in de kerk en dat betekent, dat er voor onze clubleden geen mogelijkheid meer is om hun auto nog te parkeren in de directe nabijheid van de Poststraatkerk.

 

Dinsdag 19 januari 2021

We starten de tweede helft van het postzegelseizoen met een leuke beamerlezing met als titel: “Posthistorie op de ansichtkaart”. Ook nu weer zal de presentatie worden verzorgd door ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam – voorzitter van de Filatelistenvereniging “Veendam & Omstreken”.

U krijgt weer diverse ansichtkaarten en prentbriefkaarten te zien van de achterkant, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Weer heel veel interessante frankeringen, met portbelaste ansichtkaarten, bijzondere afstempelingen en zeldzame bestemmingen. Al met al een lezing, die u aangenaam bezig zal houden. Een interessante clubavond, die u eigenlijk niet mag missen. Voor de aanwinsten van uw verzameling is er nog de miniveiling met ook nu weer veel leuke kavels.

 

Dinsdag 16 februari 2021

Het bestuur vraagt speciaal uw aandacht voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 16 februari. Een clubavond, die eigenlijk niemand mag missen. Deze avond zal ondermeer ter sprake komen, hoe de vacature van voorzitter van onze vereniging ingevuld kan worden. Verder worden deze avond de verschillende jaarverslagen besproken, alsmede de bestuursverkiezingen.

Tevens vindt deze avond weer de grote GRATIS VERLOTING plaats met vele fraaie postzegelprijzen. Neem daarom uw bonnetjes (nummers) mee, die u op iedere clubavond krijgt. Deze jaarvergadering wordt besloten met de maandelijkse miniveiling. Voor het overige is er nog volop gelegenheid om te ruilen. Neem daarom uw ruilboeken mee!

 

Dinsdag 16 maart 2021

Op het programma staat deze avond de grote JAARLIJKSE CLUBVEILING met allemaal kavels van eigen leden. Aangezien de grote veiling van maart 2020 geen doorgang kon vinden en verschoven moest worden, zal het deze keer een veiling zijn in afgeslankte vorm. Voor deze veiling zullen niet meer dan 200 kavels ingeleverd kunnen worden. Aan de inzenders het verzoek om hier rekening mee te houden.

Mocht onverhoopt de grote clubveiling in oktober door de Corona-crisis ook geen doorgang kunnen vinden, dan zal deze veiling worden doorgeschoven naar de clubavond van deze avond. Uiteraard kunnen voor deze clubveiling dan geen kavels worden ingeleverd. Allemaal een beetje problematisch, maar het is nu eenmaal niet anders. Op de clubavonden zult u zoveel mogelijk over de gang van zaken worden geïnformeerd.

 

Dinsdag 20 april 2021

De clubavond van dinsdag 20 april 2021 staat weer in het teken van een postzegelkwis, beter bekend als “filatelistisch eindexamen”. Deze keer zal de kwis worden verzorgd door Henri Apperlo. Het wordt een kwis met verrassend leuke vragen op postzegelgebied. Voor de knapste koppen ligt er een leuke postzegelprijs gereed. Uiteraard is een clubavond niet compleet zonder de miniveiling met aansluitend nog gelegenheid tot onderling ruilen. Allemaal komen dus!

 

 

Dinsdag 18 mei 2021

De laatste avond van dit seizoen staat bekend als evaluatie van het afgelopen seizoen. Dit keer zal dat ongetwijfeld te maken hebben met de gevolgen van de Corona-crisis van onze vereniging. Het bestuur hoopt in ieder geval, dat u in het afgelopen seizoen veel plezier en ontspanning hebt kunnen vinden in onze mooie postzegelhobby. Vóór de pauze volgt nog de door Klaas Jansen samengestelde miniveiling en na de pauze gaan we met elkaar nog even enkele spelletjes Bingo doen om mooie postzegelprijzen.

 

Het programma is voor dit seizoen meer dan ooit ONDER VOORBEHOUD samengesteld. Over het al dan niet doorgaan van onze clubavonden zult u tijdig worden geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Henk van der Heide, tel. 0599-332534 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.