Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

 

PROGRAMMA VOOR HET SEIZOEN 2019 – 2020.

 

 

Dinsdag 15 oktober 2019

 

De clubavond van dinsdag 15 oktober zal in het teken staan van een interessante beamerlezing met als titel: “Posthistorie op een ansichtkaart”. Ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam -tevens voorzitter van de Filatelistenvereniging “Veendam & Omstreken”- zal weer acte de presence geven. Deze avond krijgt u weer veel prentbriefkaarten uit binnen- en buitenland, een ansichtkaart naar Zweden en aldaar met port belast, ansichtkaarten “per expresse” en “aangetekend” verzonden, bijzondere afstempelingen en nog veel meer rariteiten en dat allemaal op anscichtkaarten.

Kortom, laat u postaal aangenaam verrassen en verruil de huiskamer deze avond voor “De Eendracht”. Een interessante en leerzame avond, die u beslist niet mag missen. Vanzelfsprekend is er nog de miniveiling met diverse leuke kavels voor uw verzameling.

 

Zaterdag 2 november 2019

Op zaterdag 2 november a.s. organiseert onze vereniging weer de GROTE RUIL- en VERZAMELBEURS in zaal “De Rank” naast de Oosterkade-kerk bij de Buinermondse brug in Stadskanaal. De organisatie voor deze grootste beurs van Noordoost Groningen is inmiddels helemaal rond. Ook nu weer hebben diverse (semi-)handelaren, alsmede een aantal leden met een stand van onze vereniging hun medewerking voor deze beurs toegezegd. Bij zaal “De Rank” is ruime parkeergelegenheid, zowel voor als achter het gebouw. Op de website van onze vereniging treft u een routekaartje aan met de exacte locatie.

De openingstijden zijn van 9.30 tot 15.00 uur en de toegang is gratis. Er zijn in “De Rank” diverse snacks te verkrijgen, zoals soep, broodje kroket, gehaktbal, patat frites, koffie, thee, frisdrank, enz.

Het bestuur rekent erop, dat veel leden van onze vereniging deze beurs zullen bezoeken. Vorig jaar was deze beurs een groot succes. Veel bezoekers en maar liefst 5 nieuwe leden melden zich aan. Komt allen!

 

Dinsdag 19 november 2019

Gezien het grote succes van vorig jaar heeft het bestuur besloten om op onze clubavond van dinsdag 19 november a.s. weer een extra grote miniveiling te organiseren. Speciaal op verzoek van diverse leden zullen deze avond uitsluitend insteekboeken en albums onder de hamer komen en dat allemaal tegen populaire inzetprijzen.

In deze grote miniveiling zit heel veel mooi materiaal voor elk-wat-wils, vooral grootformaat zegels. Doe uw voordeel!

De veilinglijsten zullen tijdig beschikbaar zijn om de kavels te bezichtigen. Tot en met de clubavond van 17 september kunt u kavels inleveren bij de voorzitter, maximaal 5 albums/insteekboeken per persoon. Bij hem thuis kunt u ook kavels inleveren, maar dan graag wel van tevoren even bellen: 06-83711729. Wel graag de kavels beschrijven op het formulier, dat u op onze website vindt voor de miniveilingen of een papier met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en een duidelijke omschrijving van de in te leveren kavels. Net als bij de grote veiling wordt aan de inzender bij verkoop 5% provisie in rekening gebracht. Houdt u er rekening mee: vol = vol!

 

Dinsdag 10 december 2019

December is de maand van gezelligheid en vandaar dat onze clubavond van dinsdag 10 december weer geheel in het teken staat van onze zeer gezellige KERSTBINGO met ook nu weer zeer fraaie prijzen, zoals kerstrollades.

Vanzelfsprekend zijn uw echtgenoot/echtgenote, vriend/vriendin of partner deze avond ook van harte welkom!

Van 19.00 uur kunt u weer naar hartelust ruilen, kopen of verkopen en de door Klaas Jansen samengestelde kavels bezichtigen. Dus, allemaal gezellig naar “De Eendracht”. Even lekker uit de sleur.

LET OP!!!        Deze avond is de 2e dinsdag van de maand en niet zoals gebruikelijk de 3e dinsdag.

De laaste jaren waren er steeds parkeerproblemen vanwege een andere activiteit in de kerk. Reden voor leden om niet op de clubavond te komen of onverrichter zake weer huiswaarts te keren omdat er direct bij de kerk geen parkeerplaatsen meer waren. Het bestuur heeft dan ook besloten om een week eerder onze clubavond te houden zodat iedereen die kan en wil komen, geen parkeerproblemen heeft en onze clubavond kan bezoeken.

 

Dinsdag 21 januari 2020

Op deze eerste clubavond in het nieuwe jaar staat er een zeer intressante beamer lezing op het postzegelmenu. Ons clublid Mieke Biesheuvel laat u kennis maken met de geologie in de breedste zin van het woord, met als titel: “Oorsprong en ontwikkeling van de aarde”. Op een groot aantal postzegls wordt u getoond welke processen er in de aarde allemaal plaastsvinden, zoals vulkanisme, erosie (gesteentes die door invloed van het weer zijn verbrokkeld), alsmede aardverschuivingen en gletsjers. Het behoeft geen nader betoog, dat u deze leerzame avond niet mag missen!

Om nog wat leuke aanwinsten voor uw verzameling op te doen is vanzelfsprekend nog de miniveiling.

 

Dinsdag 18 februari 2020

De clubavond van dinsdag 18 februari staat geheel in het teken van de ALGEMENE LEDENVERGADERING, een clubavond die eigenlijk niemand mag missen! Het reilen en zeilen van onze vereniging komt deze avond uitvoerig aan de orde.

Tevens vindt deze avond weer de grote GRATIS VERLOTING plaats met vele fraaie postzegelprijzen. Neem daarom uw genummerde bonnetjes mee, die u op iedere clubavond krijgt.

Tot slot van deze avond is er nog de miniveiling en gelegenheid om te ruilen. Neem zoveel mogelijk uw ruilboeken mee!

 

Dinsdag 17 maart 2020

Het absolute hoogtepunt voor onze postzegelvereniging staat voor dinsdag 17 maart weer op het programma, nl. de grote JAARLIJKSE CLUBVEILING. Nu al weer voor de 43ste keer in successie. Een filatelistisch evenement, dat ook bij onze zusterverenigingen in de regio een grote reputatie heeft opgebouwd.

Een clubavond met veel bezoekers – met in de maartveiling van 2019 liefst drie nieuwe leden – en vooral veel verkochte kavels. Vooral de insteekboeken vonden gretig aftrek. Vooral voor de veel nieuwe leden: maak dit spectaculaire verkoopevenement eens een keer mee. Heel veel mooi materiaal – waaronder alle topnummers van Nederland – en dat allemaal tegen zeer lage inzetprijzen. Daarom ons advies: Houd deze avond vrij en noteer alvast de datum in uw agenda!

 

Dinsdag 21 april 2020

De clubavond van dinsdag 21 april staat bij onze leden al vele jaren bekend als “filatelistisch eindexamen”. De postzegelkwis met vooral leuke vragen zal ook nu weer worden verzorgd door ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam, middels een beamerpresentatie. Uw kennis wordt weer op speeelse wijze getest met vragen en puzzels op postzegelgebied en voor de “knapste koppen” is er een mooie postzegelprijs. Tot slot van deze avond kunt u uw verzameling nog aanvullen met kavels uit de miniveiling en is er nog gelegenheid tot onderling ruilen of zomaar een praatje maken of een lekkere gehaktbal van Melle Klamer nuttigen.

 

Dinsdag 19 mei 2020

De laatste clubavond op dinsdag 19 mei staat in het teken van evaluatie van het afgelopen postzegelseizoen. Mocht u voor het seizoen 2019-2020 nog bepaalde suggesties hebben, dan wil het bestuur dat graag van u horen.

Zoals gebruikelijk, sluiten we deze clubavond af met een paar spelletjes Bingo om postzegelprijzen en uiteraard volgt nog de miniveiling.

 

 

 

Het programma is onder voorbehoud samengesteld. Er kunnen eventueel dus nog wijzigingen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris de heer H. van der Heide, Hardingstraat 32, 9591 TA Onstwedde tel. 0599-332534 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.