Postzegel Vereniging

De Kanaalstreek

 

PROGRAMMA VOOR HET SEIZOEN 2017 – 2018.

 

 

Dinsdag 17 oktober 2017

Het bestuur van onze postzegelvereniging streeft ernaar om het onderling ruilen van postzegels zoveel mogelijk te promoten. Om dit doel te verwezenlijken heeft het bestuur besloten om op onze clubavond een grote regionale ruilavond te organiseren. De bedoeling is dat de volgende zusterverenigingen worden uitgenodigd: Veendam & Omstreken, Hoogezand-Sappemeer, Roden-Leek, Assen, Hoogeveen, Emmen, Winschoten en Coevorden.

Vanaf 19.00 uur – en meestal eerder – kunt u in “De Eendracht”naar hartelust ruilen.

Ons advies: neem daarom vooral uw ruilboeken mee. Om deze avond extra aantrekkelijk te maken is er een leuke mini-tentoonstelling van Cijfer-zegels van Nederland, emissie 1876/1894. Wellicht kunt u een idee opdoen, hoe u een verzameling kunt opzetten. Allemaal komen dus.

Onze clubavond zou niet compleet zijn zonder de miniveiling, die vóór de pauze wordt gehouden. Het bestuur rekent erop, dat veel leden deze clubavond aanwezig zullen zijn.

 

 

ZATERDAG 4 november 2017

Op zaterdag 4 NOVEMBER a.s. organiseert onze vereniging weer de GROTE RUIL en VERZAMELBEURS in zaal “De Rank” naast de Oosterkade-kerk bij de Buinermondse brug.

Onze jaarlijkse ruil- en verzamelbeurs is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste filatelistische evenement van Noordoost Groningen.

Voor deze beurs hebben weer een groot aantal (semi-)handelaren hun medewerking toegezegd, alsmede diverse leden/handelaren van onze vereniging. De belangstelling voor deze beurs is dermate groot, dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan. Kortom, voor onze leden een schitterende mogelijkheid om hun postzegelhart op te halen.

Bij zaal “De Rank” is zowel vóór als achter het gebouw ruime parkeergelegenheid.

Op de website van onze vereniging treft u een routekaartje aan met de exacte locatie.

De toegang tot onze beurs is gratis en de openingstijden zijn van 9.30 tot 15.00 uur.

In "De Rank" zijn diverse snacks te verkrijgen, zoals broodje kroket, gehaktbal, patat frites, alsmede soep, koffie en thee.

Al met al een postzegelbeurs, die u beslist niet mag missen. Deze beurs is maar één keer per jaar!!

 

Het is ons gelukt om tijdens onze beurs een vertegenwoordiger van Corinphila Veilingen uit Amstelveen uit te nodigen die aanwezig zal zijn voor het verrichten van taxaties. Ook kunt u bij hem zaken inleveren ten behoeven van de veilingen van Corinphila.

 

 

Dinsdag 21 november 2017

Voor de clubavond van dinsdag 21 november staat per traditie weer een beamerlezing op het postzegelmenu, die ook nu weer verzorgd gaat worden door de heer Ernst Flentge uit Haren.

We vragen speciaal uw aandacht voor deze lezing, want de censuurpost uit de 1e Wereldoorlog van 1914-1918 wordt onder de loupe genomen.

De kenmerken van deze wereldoorlog omvat postaal gezien o.a. de ingaande en uitgaande Nederlandse post. Zo wordt ondermeer de post van Nederland naar België behandeld, die via Aken en Emmerich werd verzonden. Maar ook andere aspecten van de censuur worden uitvoerig behandeld, zoals Engelse, Duitse, Oostenrijkse en uiteraard die van Nederland. Een lezing, die zeker de moeite waard is om bij te wonen.

En natuurlijk hoopt Hans Kraaibeek de kavels van de miniveiling weer aan de man/vrouw te brengen.

 

 

Dinsdag 19 december 2017

De liefhebbers van Bingo komen op de clubavond van 19 december weer volledig aan hun trekken. Onze zeer gezellige KERSTBINGO met schitterende prijzen is er niet alleen voor de leden, maar ook de echtgenoot/echtgenote, vriend/vriendin of partner deze avond van harte welkom!!

Onze clubavond zou niet compleet zijn zonder de miniveiling en daarom heeft Klaas Jansen weer een leuk aantal kavels samengesteld. Reeds vanaf 19.00 uur kunt kavels bezichtigen en onderling ruilen. Dus, allemaal gezellig naar “De Eendracht”. Even lekker ontspannen!!

 

Vanwege andere activiteiten in de Poststraatkerk verwachten wij grote parkeerdrukte. U kunt gebruik maken van parkeerplaatsen zowel vóór als achter de R.K. Kerk, slecht 3 huizen naar “De Eendracht”.

 

 

Dinsdag 16 januari 2018

De tweede beamerlezing van dit seizoen wordt op dinsdag 16 januari gehouden, Deze wordt ook nu weer verzorgd door ons clublid Douwe Jan Dijkstra uit Veendam - voorzitter van de Filatelistenvereniging "Veendam & Omstreken". Deze avond krijgt u weer een scala aan ansicht- en prentbriefkaarten te zien met elk een eigen verhaal. U krijgt deze avond een aantal ansichtkaarten te zien met zeer zeldzame bestemmingen, zoals Saint Lucia/Britisch West Indië, Rusland, Uruguay. En wat te zeggen van China (via Siberië), Shanghai en Singapore. Voorts ansichtkaarten met dubbele frankering(doorgestuurd), per luchtpost verzonden, zeldzame afstempelingen, met port belast, expresse verzonden. Uit Duitsland een tweetal ansichtkaarten, gefrankeerd met 1.800 Reichsmark! En nog veel meer gekke dingen op postaal gebied.

Tot slot nog enkele fraai gekleurde dorpsgezichten en Kerst- en nieuwjaarskaarten, héél bijzonder.

Laat u verrassen en kom naar “De Eendracht”. U zult er geen spijt van krijgen! Voor uw verzameling kunt u nog leuke aanwinsten opdoen bij de miniveiling.

 

 

Dinsdag 20 februari 2018

Graag speciaal uw aandacht voor de clubavond van dinsdag 20 februari. Op de agenda staat nl. de ALGEMENE LEDENVERGADERING, een clubavond die eigenlijk niemand mag missen! Het wel en wee van onze vereniging komt deze avond uitvoerig aan de orde. Een tweede belangrijke reden om deze clubavond te bezoeken is de grote GRATIS VERLOTING met tientallen leuke postzegelprijzen. Neem daarom uw bonnetjes (nummers) mee, die u op iedere clubavond krijgt. Tot slot van deze avond is er nog de miniveiling en vlop mogelijkheid tot onderling ruilcontact.

 

 

Dinsdag 20 maart 2018

Veel van onze leden kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit: de grote JAARLIJKSE CLUBVEILING, het grootste filatelistische evenement van het seizoen. De veiling van maart 2017 was weer een groot succes, bijna alle insteekboeken vonden een nieuwe eigenaar. Ook bij onze zusterverenigingen heeft onze verenigingsveiling in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Het resultaat daarvan was veel bezoekers en veel verkochte kavels. Vooral de insteekboeken vonden gretig aftrek. Daarom ons advies: noteer alvast de datum in uw agenda en HOUD DEZE AVOND VRIJ!!.

Vooral voor de nieuwe leden: woon dit spectaculaire verkoopevenement eens een keer bij!! Heel veel mooi materiaal tegem zeer lage inzetprijzen.

 

 

Dinsdag 17 april 2018

Een interessante clubavond, want de leden van onze vereniging worden weer getest op hun filatelistische kennis. Douwe Jan Dijkstra uit Veendam verzorgt voor ons weer een leuke postzegelquiz door middel van middels een beamerpresentatie. Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”krijgt u een aantal vragen en puzzels voorgeschoteld, met voor de winnaar een mooie postzegelprijs. Bij dit zogenaamde “eindexamen” kunt u overigens alleen maar slagen! Blijven zitten is er niet bij!! Allemaal komen dus.

Ook deze avond kunt u uw verzameling weer aanvullen met interessante kavels uit de miniveiling en is er nog gelegenheid tot onderling ruilen of zomaar een gezellig samen zijn.

 

 

15 mei 2018

De laatste clubavond van dit seizoen staat in het teken van het afgelopen seizoen. Mocht u voor het seizoen 2017-2018 nog bepaalde suggesties hebben, laat dat het bestuur dan even weten.

Voor deze avond staan nog op het programma een paar spelletjes BINGO om postzegelprijzen en uiteraard nog de miniveiling, verzorgd door Klaas Jansen.

 

 

Het programma is onder voorbehoud samengesteld. Er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris de heer H. van der Heide, Hardingstraat 32,

9591 TA Onstwedde tel. 0599-332534 of via e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.